Различите врсте спортских опклада указују на разноврсност клађења и могућности за добитак. Сваком такмичару се отвара велики број шанси у оквиру само једног меча. Али исто тако и када ставља више парова на тикет. Што је више њих урачунато, већа је и шанса за добитак. Зависи такође и од избора спорта и лиге.

Увек је атрактивније да се веће квоте дају на кључне догађаје. Финала кошаркашких или фудбалских такмичења. Мечева који одлучују о испадању или титули. Због тога је узбуђење веће, а самим тим и избор спортских опклада. За неке од њих, кладионице дају специјале како би још више привукле будуће играче.

Такмичари највише бирају кладионице због бонуса које дају на спортске резултате. Јер тако могу увећати оно што су уложили. Или, пак, добити почетна средства уколико су тек регистровани корисници. Пре свега тога, потребно је прво да на основу тих и других критеријума, изаберу омиљену кладионицу. Тамо их чекају различите врсте спортских опклада. 

Различите врсте спортских опклада

Спортске опкладе су везане за одређене исходе меча. Било оне основне да ли побеђује домаћин, гост или ће бити нерешено. После тога су најчешће оне које се тичу голова или кошева/поена играча. Због тога што их има небројено много, постоји још већи број варијација и комбинација како се може увећати профит.

Различите врсте спортских опклада – регистрација

Да би играчи могли да се кладе и уплаћују спортске опкладе, прво морају направити налог. На основу њега даље располажу средствима и улажу их у жељене спортове. Прављење није тешко и спроводи се у неколико корака. Разлике од кладионице до кладионице су у ситницама, зависи шта се попуњава.

На почетку се уносе основне информације. Играч уписује мејл који ће бити синхронизован са налогом. Он ће касније и бити његово корисничко име (user name). Потом креира шифру за коју се саветује да је одмах запише како је не би заборавио. Онда се прелази на следећи корак.

Ту се уносе кључни подаци у вези са идентитетом носиоца налога. Име, презиме, датум рођења, адреса, град, држава итд. У зависности шта кладионица од такмичара тражи. Можда на неком од корака је и да се подеси начин плаћања, али се то углавном обавља по извршеној регистрацији.

На крају, играч ће добити мејл са линком за активирање. Клик на задати линк преусмерава га на страницу где се потврђује да је налог верификован. Онда се могу сређивати ставке у вези са уплатом и располагањем средствима. Нарочито, што већина кладионица дају бонусе добродошлице чим се региструјете.

Различите врсте спортских опклада регистрација

Различите врсте спортских опклада – како изабрати најбољу

У свету клађења не постоје тачна правила која ће гарантовати добитак. Све зависи и од преференција играча, колико воли ризик или не. Такође, и избор спорта/лиге у великој мери утиче на то. На пример, нешто што добро пролази у фудбалу, неће у кошарци.

Оно што у овом случају може помоћи играчима јесте да имају осмишљену стратегију клађења. Тако ће бар увећати вероватноћу добитка. Те стратегије су повезане са различитим врстама спортских опклада. Заправо, односе се на неке од њих.

Друга битна ствар за играче код оваквог избора су квоте. Треба гледати какве квоте кладионице нуде на најиграније мечеве и друге типове утакмица. Јер у оквиру једног истог сусрета/пара се квоте на његове исходе могу разликовати међу кладионицама. Посебно ако се има у виду које маргине на то постављају када формирају квоте за парове.

Различите врсте спортских опклада, управо зависе од висине квота које су за њих дате. Односно, колико је неком такмичару потребно да уложи на неки исход, да би му се то исплатило. То је нешто о чему треба водити посебно рачуна.

Различите врсте спортских опклада – уживо

Клађење уживо  је оно што највише интересује такмичаре. Доноси велико узбуђење, а нарочито зато што се све дешава у реалном времену. Омиљени тим или играч, могу вам за секунд донети неслућено богатство. Зависи од тога шта сте играли. Пре сваког клађења, треба видети које утакмице су тренутно на програму. Пре почетка или током дуела, могуће је да ће неке опкладе постати недоступне.

Различите врсте спортских опклада уживо

Што се тиче опклада уживо, прво треба поменути основну понуду. Она се односи на три најчешћа исхода меча који се играју. Победу домаћина, тријумф госта или нерешено.  Потом играч може даље да претражује понуду.

Ту су понуђене категорије и дуплих шанси. Од таквих опција можете се кладити на нерешено и/или победу домаћина/госта. И уколико се деси један од та два исхода, тикет је добитан. А можете одиграти и популарни прелаз. Да домаћин победи у првом полувремену, а гост тријумфује на крају утакмице/ у другом полувремену.

Различите врсте спортских опклада у овом смислу, односе се и на голове. Играчи могу играти и на збир голова. Односно, хоће ли бити више или мање од унапред утврђеног просека за неку утакмицу. Може се играти да оба тима постижу гол, и то је чувени гол-гол. Па и 3+ голова и на више што је некада чести вид спортске опкладе.

Од разних спортских опклада уживо, може се играти и на то који тим следећи даје гол. Или да се, по могућству, прогнозира наредни стрелац. Мање више, различите врсте спортских опклада у кладионицама су сличне када је реч о клађењу уживо.

Понуда опклада

Различите врсте спортских опклада уживо нису једини тип клађења. Играчи могу и пре почетка да поставе своје опкладе. Тако нешто се назива pre match клађење. И за такве спортске опкладе се дају квоте. Али се разликују у односу на оне када меч почне.

Спортске опкладе се не разликују у многоме као код оних live. Оно што се одмах види је коначан исход, укупно голова и да оба тима ће дати по гол. У зависности да ли играчи играју на домаћина или госта, постоје различите врсте спортских опклада. Али и да ли се ради о првом или другом полувремену.

На пример, Admiralbet даје могућност да се игра на укупан број голова домаћина/госта у првом делу утакмице. Или, колико ће домаћин/гост дати укупно погодака. Па се онда могу ту играти и комбинације у вези са коначним исходом утакмице. Да, на пример, победи гост и буде 2+ (два и више голова на утакмици). И друге кладионице имају овако нешто, али не сасвим исто.

Или да неки тим неће дати гол. Треба имати у виду да је фудбал најчешћи спорт на кога се играју опкладе. И није једини, тако да за сваки у понуди, постоје различите врсте спортских опклада, па и за кошарку. Онда су у питању махом поени играча или екипа. Па се и то може делити по полувременима, или чак и четвртинама. Овде се може играти и хендикеп, односно разлика/ предност која се даје аутсајдеру. Односно, екипи која није фаворит у дуелу. С тога су такве спортске опкладе једнако занимљиве.

Специјали

Различите врсте спортских опклада се односе и на специјалне понуде у оквиру мечева. Посебно уколико се ради о атрактивним фудбалским и кошаркашким такмичењима. Али и лигама. Ово, наравно, нису једина два спорта за који постоје специјали. Они варирају у зависности од тога шта је такмичар изабрао. И стога постоји много опција. За сваку од њих, кладионице дају увећане квоте, што је свакако један од разлога који привлачи играче.

e-soccer Topbet

Неке кладионице их категоришу као бонус типове. На сајтовима може се видети преглед квота. Али је могуће да нека од њих не буде доступна. Те квоте односе се и на уживо клађење и полагање депозита пре почетка меча. Већина кладионица даје шансу да се комбинују са другим догађајима из понуда.

Специјали се обично налазе у оквиру промотивне понуде. Или су у оквиру одељка за клађење. Није их тешко наћи на сајтовима кладионица. На пример, Admiralbet играчима нуди два од четири већ дефинисана тикета са увећаним квотама. Они потом бирају један за који су уверени да је пролазни.

Занимљив специјал нуди и Meridian да сами можете креирати опкладу какву год желите. Уз такву могућност, имате прилику да модификујете и спортске изборе. Љубитељи кошарке, добре специјале могу потражити и у кладионици Merkur xtip. Они су се специјализовали за различите врсте опклада унутар кошаркашке утакмице (поени, асистенције, скокови, стрелци…). Који трају током целе сезоне.  Са друге стране, Pinnbet има кошаркашки специјал само за учинак кошаркаша у првој четвртини.

Апликација

Спортске опкладе су занимљиве ако се оде у кладионицу са пријатељима. Али, уз напредак модерних технологија, сада се све може на клик. Где год да се налазили. За то су криве апликације које сада кладионице нуде као неизоставни део понуде. Како би задржале кориснике, а играњем преко њих, мотивисали такмичаре на додатне бонусе.

Процес инсталације није тежак. Нарочито ако играчи имају Android или iOS телефон. Једноставно се оде у продавницу апликација. Нађе она омиљене кладионице и инсталира. То је могуће и преко њиховог сајта. Било да користите лаптоп или мобилни. По инсталацији софтвера на мобилним уређајима, покренете и унесете податке о налогу. Наравно, уколико сте се већ регистровали.

Инсталација преко компјутера захтева скидање апликационог линка. Додатно и инсталирање емулатора (платформе сличне Androidu) како би на рачунару могао да се покрене апликациони фајл. И самим тим онда можете играти омиљене игре и кладити се на рачунару. Уз претходно дату дозволу за инсталирање апликација из непознатих извора.

Уплата/исплата

Различите врсте спортских опклада, превасходно подразумевају уплату депозита на конкретан исход меча. Постоје класичне методе, које захтевају физички одлазак на уплатно место. И оне флексибилније, које се односе на електронско плаћање.

Прве подразумевају долазак у пословницу или код партнера кладионице. Посету пошти или банци уз попуњавање уплатница. Или на неким киосцима/мењачницама. Од сада је налог могуће допунити и на бензинским пумпама.

Или вршити уплату преко платних картица. Већина кладионица подржава VISA, Dina, MasterCard или Maestro. То се мора проверити на њиховим сајтовима. И након регистрације одабрати начин плаћања. Исти такав означити и за уплату новца.

Закључак

Различите врсте спортских опклада, увек су доносиле адреналин и узбуђење. Поготову што су тада квоте увећане. А самим тим и шанса играча за добитак. Који је скоро па гарантован, јер постоји мноштво игара које могу то донети. Свакако се такмичарима препоручује да прво истраже те опкладе. Па да онда у зависности од квота, се одлуче за омиљену кладионицу. Разноврсност је управо оно што играчи воле, и неће мањкати адекватне опкладе. За сваког увек има по нешто.