Онлајн клађење је саставни је део понуде сваког казина и кладионице. Напретком технологија, сада више не морају долазити на лице места. Клађење преко интернета донело је предност да можете бити где год да се налазите. И у било ком тренутку можете положити опкладу на неки од омиљених мечева.

Ипак, клађење на овај начин има и своје недостатке. У питању је заштита корисничких података због могућих злоупотреба. Уочити преваранте који противправно желе да зараде новац када је у питању онлајн клађење.

Још теже је борити се са тим, зато што је скоро већи део дневних активности корисника онлајн. Уз мере предострожности, треба прво пронаћи најбољи онлајн казино који одговара вашим потребама.

Онлајн клађење Mozzart

Онлајн клађење Mozzart

Такмичари у складу са многим критеријумима бирају где ће улагати новац. Од висине бонуса па преко бонус квота или повећаних квота на одређене мечеве. У томе је драж да се играч упусти и у авантуру. Да ризикујући покуша максимализовати профит.

Онлајн клађење – избор кладионице?

Изабрати кладионицу где улагати новац није лак посао. Превасходно зависи од преференција такмичара. Почетни корак је истраживање и дефинисање кључних чинилаца који ће утицати на избор. То су већ горепоменути критеријуми.

Нешто што ће утицати на то да увећате свој добитак, што је сваком такмичару циљ. Или да се бар умањи шанса од великих губитака новца. Свака кладионица је засигурно обезбедила могућност за онлајн клађење. Следећа ствар је погледати висину квота. Оне се могу разликовати од играња преко интернета до попуњавања тикета на папиру.

Квоте дефинишу ко је фаворит у утакмици и зависно од такмичења. Што је она већа онда је и добитак већи, али са тим и ризик. Посебно треба обратити пажњу на једну ствар. Десиће се да за исти догађај, кладионице могу имати потпуно различите квоте.

Онлајн клађење Meridian

Онлајн клађење Meridian

Други критеријум за избор јесте реноме који кладионица са собом носи. Зато је важно да има лиценцу за рад, па и услуге онлајн клађења.

Не мање битан чинилац при избору је и бонус добродошлице који се нуди новим играчима. Посебно део који се односи на онлајн клађење.

Онлајн клађење – порез?

Не иде сав износ од добитка такмичара искључиво њему. Део задржава кладионица и вероватно под одређеним условима враћа у држави/јурисдикцији под којом ради. Зато је важно размотрити питање пореза за онлајн клађење у нашој земљи.

Како се може видети, 2015. године постојала је одлука у вези са једном променом у Закону о играма на срећу. Она се тицала да сваки добитак већи од 11.300 динара буде опорезован са 20 одсто. Што је касније утицало на смањен број кладионичара.

Онлајн клађење Maxbet betbuilder

Maxbet betbuilder

Након што је уложен протест, терет плаћања овог пореза су преузеле кладионице. Када је реч о играма на срећу, грађани једино плаћају порез уколико освоје награду на лутрији (лото).

Играчи сносе терет пореза на износ већи од 2.7 милиона динара. Што се тога тиче, рачуна се разлика између целокупне освојене своте и овог прага. Она се напослетку опорезује. Добици до 4.9 милиона динара изискују 10 одсто, а они преко 15 одсто пореза који се пријављује Пореској управи.

Онлајн клађење – понуда

Играњем неке игре или спорта преко интернета, подразумева да се кладите онлајн. Такође, морате и на тај начин уплаћивати новац електронски. У наредним редовима налази се понуда казина и кладионице везана за онлајн клађење.

Најчешћи облик клађења онлајн је клађење уживо. Самим тим је и узбуђење присутно док утакмица траје. Одабиром спорта, можете видети које се утакмице играју у реалном времену. Потом је пред вама и преглед квота уз типове за дате мечеве. На вама је одлука како ћете се кладити и на коју опцију.

Topbet uživo

Topbet uživo

За неке мечеве може се десити да нема доступних опклада. Као регистровани корисник, неке од њих можете гледати путем директног преноса на самом сајту. Скоро свака кладионица у својој понуди има онлајн клађење уживо. Оно на шта се мора обратити пажња је и да некада оне нуде бонус квоте. Уз већ одиграних неколико парова, можете изабрати један из њихове понуде бонус квота. Тако и увећати шансе за добитак.

Управо зато што су квоте основа спортског клађења, па макар оно било и онлајн.

Промоције

Онлајн клађење свакако доноси узбуђење. Нарочито када се говори о промотивној понуди. У овом случају, кладионице дају различите врсте бонуса за клађење онлајн/уживо. Најчешћи је бонус добродошлице.

Након што се такмичар регистровао, чекаће га бонус по самом чину регистрације. У највећем броју случајева, добијају се средства за спортско клађење и слот игре. Наредна врста бонуса је потом на први, други или трећи уложени депозит. Како постајете искуснији, онда се може играти бонус на број парова.

Antepost Mozzart

Antepost Mozzart

Посебна промоција важна за онлајн клађење је и наплати промашај. Уколико сте претходно погодили највећу одређену квоту, можете добити новац иако вам је за пун добитак фалио један пар.

Занимљиву промоцију за  у вези са играњем спорта онлајн има Mozzart кладионица. Они вам дају могућност да погодите ко ће први постићи гол у првих 10 минута. Или што је још интересантније да ли ће обе екипе до 15-ог минута дати по гол. За све то посебно јачне квоте. Све информације о промоцијама са овакву врсту клађења се могу наћи једноставном претрагом сајта.

Специјали

Онлајн клађење није замисливо без специјалних понуда. Оних које се односе на највећа такмичења и лиге. То је нешто што доноси још више узбуђења. Посебно јер тада кладионице дају увећане квоте на конкретне исходе дуела. Зато постоје тзв. специјали.

Један од примера је и онај који нуди кладионица Meridian. Они дају квоту 4 да ће Бајер из Леверкузена остати непоражен до краја сезоне. Рачунајући дуеле у Лиги Европе, преостале бундеслигашке и финале купа.

Foto: Printscreen/Bajer Leverkuzen

Специјале има и Mekur xtip са повећаним квотама. Нарочито на полуфиналне дуеле Лиге Европе где играју Бајер и Рома односно Марсељ против Аталанте. Не само за прве мечеве него ће бити бонуса и за реванше. Са бонусима на прелазе и укупан број голова.

Специјали се могу односити и на последљи минут утакмице. И ту има небројено комбинација. Нису ограничени ни на само кошарку и фудбал. Има их и за чак тенис, хокеј, рукомет и друге спортове.  Можете играти да ли ће неки кошаркаш постићи више или мање поена од одређеног.

Уколико тражите овакву понуду, обавезно погледајте бонус квоте и промотивну понуду казина. У њу су сигурно уврштени и специјали.

Уплата/исплата новца

Онлајн клађење није могуће без прављења налога. Тек након тога можете приступити играма на срећу и спортској прогнози. Макар то било и онлајн, важна информација за кладионичаре је и та како могу уплаћивати депозит.

Odbojka Soccerbet

Odbojka Soccerbet

Класичан начин је одлазак на лице места. У самој кладионици, дајући потребне информације. Онај који такође захтева пешачење, је и да се оде на за то специјално назначену трафику. И ту оставе подаци везани за налог. Могуће је отићи и до банке или поште, али би све зависило од времена обраде.

Са појавом модерних технологија, могуће је полагати депозит платним картицама. Све то се наводи у одељку о уплати и исплати у оквиру налога.  Информисати се које картице примају казина и кладионице. Друга опција дигиталних уплата су и електронски новчаници, али ретко које кладионице их имају.

За све постоје минимални и максимални износи уплате, односно исплате. Све то зависи од кладионице до кладионице. Што се исплаћивања добитака тиче, метод мора бити исти онакав какав је наведен за уплату.

Oktagonbet NBA

Oktagonbet pobednici serije Klipersi-Dalas

Закључак

Онлајн клађење је одувек био начин забаве, нарочито за спортске сладокусце. Бројни бонуси су оно што привлачи такмичаре. Нарочито када на ред дођу завршнице елитних европских такмичења у фудбалу или кошарци. Ова понуда није ограничена искључиво на два најпопуларнија спорта. У томе је драж, а нарочито погађати конкретне типове. Зато су ту и специјали да додају на интересантности и адреналину. Поготову, ако се кладите на резултат у последњем минуту меча. Кладионице се труде да воде рачуна о безбедности корисника и заштити њихових података током онлајн клађења.